TikTok се отказа от  своите планове за търговия на живо

...
TikTok се отказа от  своите планове за търговия на живо
Коментари Харесай

TikTok се отказа от  своите планове за търговия на живо в Европа и САЩ

TikTok се отхвърли от  своите проекти за търговия онлайн в Европа и Съединени американски щати, заяви Financial Times. Мрежата тества извършването на покупки онлайн в Обединеното кралство от края на предходната година, започвайки с мултибрандово събитие, наречено „ On Trend “ предишния декември, но не притегли огромна аудитория и не провокира доста продажби, а някои от основателите, участващи в ранните планове на TikTok Shop, се отхвърлиха. TikTok планираше да пусне Shop в Германия, Франция, Италия и Испания и се надяваше да започва в Съединени американски щати по-късно тази година, само че в този момент е фокусиран само върху това да направи продукта сполучлив в Обединеното Кралство.

Онлайн извършването на покупки онлайн, водено от основатели и авторитетни лица, е голям бизнес за притежателя на TikTok, ByteDance. Douyin, китайската версия на TikTok, която също е благосъстоятелност на ByteDance, смяташе тези продажби онлайн да се трансфорат в големи културни събития, които носят огромна облага бизнес както за търговци на дребно, основатели, по този начин и за платформи.

Засега няма доста упования, че моделът за електронна търговия онлайн ще работи на всички места. Разбира се, QVC и Home Shopping Network в миналото имаха голям триумф в Съединени американски щати и от ден на ден и повече консуматори купуват артикули през Instagram, TikTok и YouTube, само че доста платформи се пробваха да накарат извършването на покупки онлайн да работи и никоя до момента не е съумяла. Плюс това, защото общественото извършване на покупки продължава да пораства, ще бъде жестока.

Все отново TikTok продължава да бъде център на културата и тук голям брой хора прекарват времето си. Няма подозрение и за ангажираността на TikTok към концепцията: компанията построява и тества профилирани пазаруващи прекарвания повече от година и сега тества раздел TikTok Shop в приложението в Индонезия. Ако някоя компания може да накара общественото извършване на покупки онлайн да работи отвън Азия, това евентуално е TikTok.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР